Ovanliga kablar och adaptrar som många inte känner till

Ovanliga kablar och adaptrar som många inte känner till

 

Sladdar, kablar, adaptrar och kontakter. Idag använder vi dessa till i princip allt vi gör, vare sig det handlar om att lyssna på musik, ladda datorer, ladda telefoner eller koppla samman en TV med en dator för att titta på filmer. När det kommer till sladdar och kablar som används för mobiler och datorer så finns det hur många som helst idag. Tidigare såg det ungefär likadant ut och alla mobiler hade i princip samma uttag, men idag är det olika uttag och olika ingångar till i princip alla enheter och man kan bli galen! Måste man veta något mer än HDMI kabel? Idag behöver man ha tusentals olika namn i huvudet för att hänga med och det är i princip omöjligt att veta vad alla namn gör.

 

I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de ovanligaste sladdarna och adaptrarna som vi vet om. För vissa av er kanske det här är det vanligaste som finns, men för alla som inte arbetar med sladdar och kablar av dessa modeller i sitt vardagliga liv kan dessa verkligen så riktigt knepiga ut.

 

Nummer 1: 

 

Nummer ett på listan (som inte är i någon specifik ordning) är den så kallade USB-C Multiport till HDMI. Så vad är då det här för konstig pryl? Jo, kort och gott så låter är det en otroligt bra pryl att ha om man vill kunna ansluta sin dator, mobil eller enhet till en annan dator eller enhet oavsett vilken ingång den här. Med den här kan man ansluta sin dator med hjälp av en USB-C port, där man egentligen hade behövt en HDMI-port. Det är en otroligt bra pryl som många kanske har sett i konferensrum eller i skolor men inte riktigt vetat vad är. Nu vet ni!

 

Nummer 2:

 

Den andra adaptern på listan är en tämligen enklare och tydligare sak, nämligen en USB-C till HDMI adapter. Så vad gör då denna? Den omvandlar en USB-C port till en HDMI-port och vice versa. En otroligt bra sak att ha om man bara har en USB-C ingång på sin mobiltelefon men behöver en HDMI-utgång. Den tillåter en alltså att bland annat skicka över en bildskärm från telefon till storbild enbart genom en liten adapter. Hur bra som helst.

 

Nummer 3: 

 

Näst på tur är USB-C till DisplayPort – en pryl som gör samma sak som nummer 2 på listan, förutom att den tillåter en USB-C port att omvandlas till en DisplayPort. Något som kan vara bra om man till exempel vill ansluta en extra skärm till sina mobila enheter eller dator.

 

Nummer 4:

 

För alla oss som är vana vid att använda HDMI-sladdar och ingenting annat är det här en bra pryl att ha hemma! Med en 1 HDMI till 2 HDMI-utgångar kan man enkelt omvandla sitt ensamma HDMI-uttag till att bli två. Bra om man behöver koppla in två olika sladdar för ljud och bild eller om man bara vill ge sin TV, sitt XBOX eller någon annan enhet en extra HDMI-ingång.

 

Nummer 5:

 

Näst på tur har vi High Speed HDMI-kabel 3D 8K – ytterligare en perfekt sladd för oss som enbart vet vad en HDMI-kabel är. Med den här sladden kan man få en uppkoppling via HDMI som är snabbare, har högre kvalitet och bara är bättre. Det är den optimala HDMI-kabeln och den är dessutom guldpläterad – otroligt häftigt.

 

Nummer 6:

 

För den som vill kunna koppla in vilken sladd som helst till vilken uttag som helst kan en USB-C Multiport till LAN vara ett bra inköp. Den här adaptern fungerar ungefär som nummer 1 på listan men den har fler ingångar och är optimerad för fler typer av kopplingar. Kan vara bra att ha om man jobbar med att resa runt och ge presentationer och alltid vill vara förberedd på olika typer av uttag, eller om man har en dator som saknar HDMI-uttag och behöver ett annat alternativ för att koppla samman den till en skärm, till exempel.

 

Nummer 7:

 

Nästa adapter på listan är USB-C till VGA-adapter och den här adaptern är perfekt för den som vill kunna koppla samman en mobil med en skärm och få den absolut bästa upplösningen. Den här typen av sladd optimerar upplösningen på bildskärmen och kan ge en otroligt snygg HD-bild även om man streamar eller tittar från telefonen.

 

Nummer 8:

 

För att bryta av lite grann har vi valt att också inkludera den här sladden, nämligen en Lång USB-C till HDMI kabel. Det här är en helt vanlig USB-C till HDMI sladd, men skillnaden att den är mycket längre än vad standard versionerna är. Det här är en superbra sladd att ha om man vill kunna koppla samman en dator mot ett HDMI-uttag utan att behöva sitta så nära. Sladden räcker nämligen hela 1.8 meter! Hur smidigt som helst.

 

Nummer 9: 

 

Sist men inte minst har vi en sladd som vid första anblick inte riktigt ser så komplex ut. Den ser ju bara ut som två likadana sladdar, eller hur? Men den här DisplayPort-kabel DP 1.2 med 4K är en sladd som är gjord för att föra över bilder mellan olika enheter. Den kan vara otroligt bra att ha och många har säkert redan en sådan i hemmet utan att riktigt veta vad den gör. Så för alla er som har den hemma – nu vet ni vad ni kan göra med den!