Köpa nytt, köpa begagnat eller hyra verktyg – vad är bäst?

Köpa nytt, köpa begagnat eller hyra verktyg – vad är bäst?

 

Om man driver ett företag med verkstad, eller om man är privatperson som sysslar med byggen eller skruvande, kan man behöva införskaffa sig en bred arsenal av verktyg. Beroende på vilka ändamål man har och vad man genomför för arbeten finns det många olika verktyg man kan behöva. Personer som skruvar med bilar kan behöva allt från fälgkors till domkraft höglyftande, för att kunna höja upp bilar, byta däck, skruva och meka.

 

Om man arbetar med att bygga hus eller renovera hus och fastigheter kan man behöva andra verktyg. Då kanske man behöver speciell lyftutrustning eller ställningar för att ta sig högt upp, såväl som  vanliga verktyg som hammare, spik och skruvdragare.

 

Är det värt att köpa in verktyg som privatperson?

 

Det finns många yrkeskategorier som är i behov av verktyg och det kan vara otroligt dyrt att köpa in verktyg för sin verksamhet. Är man privatperson kan man oftast hyra verktyg från järnhandlare eller byggfirmor som lånar ut verktyg under kortare perioder. Det är superbra för den som kanske behöver en migsvets under en vecka, men som aldrig kommer att använda den igen efter det.

 

Köp begagnat

 

Att behöva köpa in verktyg som privatperson kan därför vara onödigt om man inte är en sådan som ofta använder dem. Som företagare däremot är det klokt att köpa verktygen, då det faktiskt kan bli mer ekonomiskt. Om man dessutom arbetar med verktygen dagligen finns det ingen anledning att inte äga dem. Man kan dock hitta bra verktyg som företagare till bra priser på nätet i andra hand. Det kan speciellt vara bra om man är ett nystartat företag som inte har ett stort kapital än. Genom att köpa verktyg i andra hand eller hyra kan man spara mycket pengar!