Skippa plastmattan, lägg parkett istället!

Vill du ha en snabb makeover på ditt hem, samtidigt som dina golv ser rätt dassiga ut? Att lägga golv är faktiskt ett av de mest förbisedda uppgraderingarna du kan göra hemma. Det är relativt enkelt, kostar inte skjortan och ger faktiskt ett väldigt ansiktslyft till hemmet. Tänk bara – golv är något du har kontakt med (bokstavligt talat) varje dag. Men vad ska man tänka på? Och varför är det bäst att köra på trägolv istället för svinful plastmatta? Låtom oss berätta…

Vad är skillnaden mellan lövträ, konstruerat trä och laminatgolv?

Lövträ är ett av de mest populära golvalternativen för husägare. Det är dock inte det enda tillgängliga alternativet. Det finns några andra typer av golv som ofta förväxlas med trägolv. Om du vill se genuina, vackra trägolv rekommenderar vi en tripp till kontorshotell Landskrona.

Konstruerat trä och laminatgolv är två populära alternativ till trägolv. De erbjuder liknande fördelar och nackdelar men de har några stora skillnader som skiljer dem från varandra och från trägolv.

Konstruerat trä vs matta: Konstruerat trä är en typ av golv som består av lager eller brädor som limmas ihop med ett sammankopplat system för att bilda en hållbar yta som kan slipas och lackeras flera gånger under sin livslängd.

Mattan är uppbyggd av vävda fibrer som vanligtvis är sammanbundna av garn gjorda av polyester, nylon eller akrylfibrer som också ger hållbarhet men som inte kan lackeras som konstruerat trä kan vara.

När man väljer mellan matta eller konstgjort trä, bör husägare överväga sin livsstil och hur ofta du kommer behöva underhålla alltihop. Om du har dåligt trägolv redan nu, anlita en hantverkare för golvslipning Stockholm.

Skillnaderna mellan olika träslag – viktigare än du tror

Trägolv är den mest populära typen av golvmaterial i Sverige. Det finns många olika typer av trä som används för golvbeläggning, var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Ek är en av de mest populära träslagen för golv på grund av dess hållbarhet och naturliga skönhet. Furu är en annan typ av trä som ofta används för golv eftersom det är billigt, lätt att installera och finns i en mängd olika färger. Laminatgolv är gjorda av flera lager som kan tillverkas av olika typer av material som vinyl eller kartong. Konstruerade trägolv är gjorda av flera lager som kan tillverkas av olika typer av material som plywood eller spånskiva. Som du ser kan skillnaderna vara små men betydande – lite som mellan profilfoto och cv-foto.

Fördelarna med att använda laminat jämfört med lövträ eller konstruerade trägolv

Laminatgolv är ett utmärkt alternativ för husägare som vill byta ut sin gamla och slitna matta mot något nytt och hållbart. Det är som när du anlitar takläggare Upplands Väsby – du letar efter något som håller i många, många år.

Ett laminatgolv är en typ av golv som är gjord av lager av material, som trä eller andra material, som limmas ihop. Laminatgolv är i allmänhet billigare än trägolv eller konstgjorda trägolv, vilket gör dem mer överkomliga för många husägare. Laminatgolv har också den extra fördelen att de är mer hållbara än mattor och vinylplankgolv.