Sätt grunderna när du söker jobb

När du gör ett första intryck kan det vara nyckeln till att få det du vill ha i livet – oavsett om det är en anställningsintervju, träffa någon ny eller bara bli mer framgångsrik. Som att söka jobb – det gäller att göra ett bra intryck, inte minst genom att klä sig rätt – inte lukta som en säck potatis eller ha gulbruna Gollumänder. Samtidigt ska ditt CV inte vara sämst heller. Vi lär dig några basics, så häng på nu:

 

Klä dig rätt

Det finns flera saker du kan göra för att klä dig skarpt och bra oavsett var du är. Först och främst, håll dina kläder rena och skrynkelfria. Detta kommer att bidra till att projicera en bild av snygghet och professionalism. För det andra, välj outfits som smickrar din kroppstyp. Bär inte kläder som framhäver din vikt eller storlek negativa egenskaper; välj istället smickrande silhuetter och stilar som passar DIN personlighet snarare än vad som är populärt just nu. Oavsett om det är något så enkelt som ett hårband siden. Och slutligen, var uppmärksam på tillbehör! Ett par bra skor tillför klassfaktor till vilken outfit som helst, medan ett vackert halsband går långt för att göra en helhetslook speciell. Var inte rädd för att falla under kniven om du måste, jobb är dödligt allvar. Ett ögonbrynslyft kanske kan göra något för dig? Inget är omöjligt.

 

Är hygien verkligen så viktigt?

Friska tänder är viktiga av flera anledningar när man letar efter ett nytt jobb. De visar inte bara att du tar hand om din munhälsa, utan de spelar också en roll i ditt övergripande utseende och kan potentiellt påverka hur någon ser dig. God tandhygien går utöver att bara borsta och använda tandtråd – det inkluderar att besöka tandläkaren regelbundet för att kontrollera om det finns plack och tandköttssjukdomar, och att använda fluortandkräm och munvatten. En och annan tandblekning skadar inte heller.

Om du är intresserad av att hitta ett nytt jobb, bör hålla friska tänder högst upp på din lista. Genom att ta dessa enkla steg kan du visa arbetsgivare att du menar allvar med att ta väl hand om dig själv både fysiskt och mentalt.

 

Hur är det med resumé eller CV?

När du letar efter ett jobb är en av de viktigaste sakerna att göra att skapa ett CV som exakt återspeglar dina kunskaper och erfarenheter. Ett välarbetat CV kan hjälpa dig att sticka ut från mängden och få en intervju. Här är några tips som hjälper dig att se till att ditt CV är effektivt:

  • Se till att varje avsnitt i ditt CV är tydligt markerat med en sidhuvud och en sidfot så att det är lätt att läsa.
  • Använd nyckelord i hela ditt dokument för att dra till sig uppmärksamhet från anställande chefer som söker efter specifika egenskaper.
  • Använd teckensnitt som är läsbara på alla typer av enheter, särskilt bärbara datorer och telefonskärmar.
  • Håll stycken korta och fokuserade på en eller två huvudpunkter, snarare än att gå in för mycket i detalj om varje arbetserfarenhet eller färdighet du har.

Sammantaget kommer ett välskrivet CV att ge dig fördelen jämfört med andra kandidater när du ansöker om jobb online eller personligen. Genom att följa dessa enkla riktlinjer kommer du att kunna skapa ett imponerande dokument som kommer att placera dig själv före konkurrenterna!