Allt du behöver veta om WiFi och datorer

Allt kanske är en överdrift, men eftersom vi tycker det är viktigt att man åtminstone vet det grundläggande om WiFi, datorer och teknik, så vill vi bjuda på ett matnyttigt inlägg. Det finns nämligen en del vettiga saker att veta om WiFi för företag, men också vad du bör tänka på om du ska köpa en begagnad iPad. Vi börjar med uppkoppling!

1. Olika typer av lösningar
När du ska fixa uppkoppling kan du välja mellan trådat nätverk och WiFi, och båda två. Vad man väljer beror lite på livssituation, om du är privatperson eller företag och mycket mer. En person som surfar via surfplatta, mobil och laptop lite då och då är oftast inte i lika stort behov av en trådad uppkoppling. Däremot kanske detta är en person som gärna sitter ute i trädgården och scrollar. Då finns det faktiskt WiFi förstärkare utomhus som man kan ta till för en riktigt bra uppkoppling! På så vis kan du sitta under ett träd och njuta av det bästa från två världar. Ett trådlöst nätverk öppnar väldigt många dörrar och möjligheter!

2. Vilka enheter behöver du?
Oftast klarar de flesta sig på en mobiltelefon, men en surfplatta kan vara ett bra tillskott i samlingen. En lite större skärm är alltid trevligt att surfa från. Vissa känner däremot inte det behovet och kör på en laptop eller en stationär dator. Oavsett vilken enhet du surfar från är det viktigt att du ser till att ha ett antivirusprogram. Det finns lite olika att välja på, men Norton 360 Deluxe är ett populärt program.

3. Du behöver inte köpa allt nytt!
Många tror att det är viktigt att all elektronik de köper är helt ny, men faktum är att det inte är så. För det första är det inte bra för miljön att köpa allt helt nytt, det sliter väldigt mycket. För det andra, så sparar du ofta massor av pengar på att köpa produkter i andra hand. Vi är ofta duktigare på att göra det med kläder och möbler, men även elektronik har ett andra liv. Därför rekommenderar vi att du tar en titt på en begagnad laptop nästa gång det är dags. Det går att spara tiotusentals kronor samtidigt som du får riktigt bra teknik.

Detta var allt för idag, mer i nästa inlägg där vi pratar med om uppkoppling och datorer. Det finns mycket att säga!